La Universitat de Stanford ha publicat la llista World’s Top 2% Scientists 2021, un rànquing mundial que recull als científics més citats del món en diverses disciplines. Aquest rànquing, considerat un dels més prestigiosos del món, es basa en la informació bibliomètrica de la base de dades de Scopus (de l'editorial Elsevier) i inclou a més de 180.000 investigadors d'entre els més de 8 milions que es consideren actius a tot el món. En aquest apareixen una dotzena investigadors del CSIC a les Illes Balears, incloent investigadors de l'IFISC.
En el rànquing de producció científica en 2020, es troben en el top els investigadors de l'IFISC Massimiliano Zanin, Víctor M. Eguíluz, Maxi San Miguel, Ingo Fischer, Miguel C. Soriano, Gian Luca Giorgi, Claudio Mirasso i Apostolos Argyris.
D'altra banda, segons la producció científica de tota la carrera investigadora fins a 2020 apareixen en el rànquing els investigadors Maxi San Miguel, Raúl Toral, Pere Colet, Claudio Mirasso, Ingo Fischer, Llorenç Serra i Apostolos Argyris.
En els primers llocs del rànquing també apareix Ernesto Estrada, que si bé actualment és investigador en l'IFISC, en la forqueta temporal utilitzada per a recopilar les dades es trobava treballant en la Universitat de Zaragoza.
Per a elaborar la llista, s'analitzen dades de Scopus sobre la trajectòria dels científics (en aquesta última actualització, des de 1996 fins a finals de 2020), el nombre d'articles publicats i les vegades que cada recerca ha estat citada. Després es normalitza per àrea de recerca. No obstant això, des de l'IFISC recalquem que aquest tipus de rànquings no avaluen de manera objectiva la vàlua dels investigadors i no han d'usar-se com a única manera de quantificar la carrera dels científics.