La trobada "Women in Quantum" reuneix investigadores sènior en física per a abordar l'equitat de gènere

9 de maig de 2023

"Women in Quantum" és una trobada, celebrada de l’1 al 4 de maig en Illetes (Mallorca), que ha reunit investigadores procedents de tota Europa i el Japó que treballen en temes de física quàntica abastant des de la informació quàntica fins als fonaments i els sistemes atòmics, moleculars i òptics. L'esdeveniment va posar en comú a 19 investigadores sènior per a compartir les seves experiències professionals i presentar els resultats de les seves recerques teòriques i experimentals, així com exposar el seu treball en el sector privat. 

Malgrat els esforços per animar a les joves a dedicar-se a camps STEM i de les iniciatives destinades a fer costat a les científiques, la igualtat de gènere continua sent un repte important en moltes disciplines, inclosa la física. A més, el percentatge de dones físiques disminueix en totes les etapes de la carrera, i no és clar com promoure la presència de dones en llocs de responsabilitat, tant en el món acadèmic com en la indústria. La reunió "Women in Quantum" pretenia avaluar la situació actual de la dona en la física quàntica i debatre solucions per a aconseguir la igualtat de gènere en aquest camp, centrant-se en l'etapa superior de la carrera professional. L'intens programa de dos dies complets va incloure presentacions de recerques, discussions sobre experiències personals i debats entorn d'estratègies per a l'avanç de la dona en la quàntica. 

Les organitzadores Roberta Zambrini (IFISC, UIB-CSIC), Christiane Koch (Humboldt University of Berlin) i Sabrina Maniscalco (AlgorithmiQ i la Helsinki University) esperen que aquest esdeveniment serveixi de catalitzador per a una activitat coordinada encaminada a aconseguir la igualtat de gènere en la física i camps afins.                                                                                          

 

Women in Quantum website


Galeria de fotos



Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord