12 investigadors de l’IFISC en la classificació mundial de científics de la Universitat de Stanford

18 de novembre de 2022

La Universitat de Stanford ha publicat el World’s Top 2 % Scientists 2022, una classificació global dels científics més citats a nivell mundial en diverses disciplines. Aquest rànquing és considerat com un dels més prestigiosos del món i es basa en informació bibliomètrica recollida en la base de dades Scopus (publicada per Elsevier) i inclou al 2 % dels més de 8 milions d'investigadors considerats actius a tot el món. 

En el rànquing de producció científica de 2021 apareixen un total de 10 investigadors de l’IFISC: Apostolos Argyris, Víctor M. Eguíluz, Ernesto Estrada, Ingo Fischer, Gian Lucca Giorgi, Lucas Lacasa, Claudio Mirasso, Maxi San Miguel, Miguel Cornelles Soriano i Massimiliano Zanin estan en el top 2% mundial. A més, Stefano Longhi, investigador associat a l'IFISC, també ocupa un lloc destacat en la llista. Destaca l'alt percentatge d'investigadors de l’IFISC que apareixen en el rànquing respecte a la seva plantilla total. A més, altres 20 investigadors que també apareixen en el rànquing estan afiliats a la UIB. 

D'altra banda, segons la producció científica de tota la carrera investigadora fins a 2021, 7 investigadors de l’IFISC (Apostolos Argyris, Pere Colet, Ernesto Estrada, Ingo Fischer, Claudio Mirasso, Maxi San Miguel i Raúl Toral) apareixen en el rànquing. Una vegada més, destaca l'alt percentatge de personal de l’IFISC que apareix en aquest rànquing, demostrant així la seva qualitat com a centre d'excel·lència. 

Per a elaborar la llista s'analitzen les dades de Scopus sobre la trajectòria dels científics, el nombre d'articles publicats i el nombre de vegades que s'ha citat cada recerca. Després, es normalitza per àrea de recerca. Encara que és important, a l’IFISC som conscients que aquest tipus de rànquing només avalua parcialment el valor dels investigadors i no ha d'utilitzar-se com a única manera de quantificar la carrera dels científics.


Galeria de fotos



Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord