13 investigadors del IFISC en el rànquing mundial de científics de la Universitat de Stanford

16 de novembre de 2023

La Universitat de Stanford ha publicat el World’s Top 2 % Scientists 2022, una classificació global dels científics més citats del món en diverses disciplines. Aquest rànquing, considerat un dels més prestigiosos del món, es basa en informació bibliomètrica recollida de la base de dades Scopus (publicada per Elsevier) i inclou al 2% dels més de 8 milions d'investigadors considerats en actiu a tot el món.

En el rànquing de producció científica de 2022 apareixen un total de 10 investigadors del IFISC: Apostolos Argyris, Victor M. Eguíluz, Ernesto Estrada, Ingo Fischer, Gian Lucca Giorgi, Lucas Lacasa, Claudio Mirasso, José J. Ramasco, Miguel C. Soriano i Massimiliano Zanin se situen en el 2% superior mundial. A més, Stefano Longhi, investigador associat a l’IFISC, també ocupa un lloc destacat en el llistat. Cal destacar l'alt percentatge d'investigadors de l’IFISC que apareixen en el rànquing respecte al total de la seva plantilla.

D'altra banda, segons la producció científica de tota la carrera investigadora fins a 2022, 7 investigadors del IFISC (Apostolos Argyris, Pere Colet, Ernesto Estrada, Ingo Fischer, Claudio Mirasso, Maxi San Miguel i Raúl Toral) apareixen en el rànquing. Una vegada més, destaca l'alt percentatge de personal de l’IFISC que apareix en aquest rànquing, demostrant així la seva qualitat com a centre d'excel·lència.

Per a elaborar la llista s'analitzen les dades de Scopus sobre la trajectòria dels científics, el nombre d'articles publicats i el nombre de vegades que s'ha citat cada recerca. Després es normalitza per àrees de recerca. Encara que important, a l’IFISC som conscients que aquest tipus de rànquing avalua parcialment el valor dels investigadors i no ha d'utilitzar-se com a única manera de quantificar la carrera dels científics.


Galeria de fotos



Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord